Duurzaamheid
is geen verkoopspraatje

Duurzaamheid is in de mode. Duurzaam bouwen, duurzaam wonen, duurzame mode, duurzame productie,… Toch is duurzaamheid geen verkoopspraatje, maar een verantwoordelijkheid om het milieu en de toekomst veilig te stellen.
Het creëren van een gezond leefklimaat, het bieden van comfort en de reductie van energiekosten staan hoog op de agenda. Blanc de Lys voldoet tijdens haar gehele levensduur aan stevige duurzaamheidseisen. Door bewust voor milieuvriendelijke, energiebesparende materialen te kiezen en moderne inzichten toe te passen in de bouw, sparen we het milieu en onze gezondheid.

Blanc de Lys

Architectuur

Een bijzondere plek vraagt om een bijzonder ontwerp. Het plan voor Blanc de Lys dat architecten GROEP III ontwikkelde past prachtig in de groene omgeving aan de rand van de Leie.
Architectenbureau SheCi.be zorgde voor de kers op de taart door het interieur al even uniek en exclusief te laten aanvoelen als de omgeving.

Groep3 - Sheci.be - Obumex
Blanc de Lys
Blanc de Lys

Projectarchitecte Leen Janssens van architecten GROEP III: “Er is voor ons geen andere architectuur dan een eerlijke architectuur! Wij werken met hart en ziel aan onze projecten, en die ziel moet je kwijt kunnen in je project. Ontwerpen is het creatief afwegen van de wensen en verwachtingen van de bewoner(s), en dit vertalen in een vormentaal met bijzondere aandacht voor zijn omgeving en duurzaamheid.”

Het ontwerp voor Blanc de Lys is het resultaat van de zoektocht naar evenwicht tussen omgeving, constructie en vorm. Op de oude fabriekssite van de Witte Lietaer is de aanwezigheid van de Leie bepalend.
Daarom werd Blanc de Lys zo ontworpen dat elk appartement zicht heeft op deze prachtige rivier. Hiernaast werd bijzonder veel aandacht besteed aan bezonning. Alle woonentiteiten zijn ontworpen volgens het doorzonprincipe.

Door bouwlagen ten opzichte van elkaar te verschuiven krijgt elk appartement een maximale zichtgevel én een maximale zonnegevel. Tevens zorgt deze schakeling voor bescherming door de bovenliggende uitkragende verdiepingen en verhindert het de inkijk in de appartementen. Deze ingenieuze constructie geeft aan het moderne, strakke gebouw een eigen, unieke identiteit.
Niet alleen de vorm, maar ook het materiaal geeft een gebouw karakter. Daar is bij Blanc de Lys goed over nagedacht.

Architecte Leen Janssens: “Een ontwerp als Blanc de Lys vraagt om hoogwaardige materialen, met een verfijnde detaillering. Om het speelse accent van het gebouw, het verspringen van de bouwlagen, extra in de verf te zetten, is eveneens gekozen om 2 gevelmaterialen te gebruiken. Dit geeft ook een eigen identiteit aan de appartementen onderling. De gevelafwerking is een samenspel van een lichtgrijze genuanceerde baksteen, die in een dunbed metselwerk zal worden toegepast, met een neutrale witte sierpleister. Het grote contrast tussen beide materialen, maar ook het feit dat het beide rustige materialen zijn, zorgt ervoor dat ze vooral het volumespel samen versterken. De detaillering van de materialen wordt dan ook doordacht in dit concept doorgezet, zodat de volledige bouwlaag, ook de onderzijde van de uitkragingen, in één materiaal wordt bekleed.”

Blanc de Lys

Aan de beleving van de binnenkant is eveneens veel aandacht besteed. Sebastiaan Van Damme van architectenbureau SheCi.be nam dit samen met Obumex voor zijn rekening. De uitvoering gebeurt door Obumex.

Bij het ontwerpen creëert SheCi.be Architecten van binnen naar buiten. Geen vorm om de vorm, veeleer kiest het bureau voor de inhoud waar de vorm zich naar te plooien heeft. Alle ruimtes zijn volledig afgestemd op de omgeving en worden optimaal benut. Vanuit de dromen en verwachtingen van de bewoner ontstaat een hedendaagse, betrouwbare architectuur.

“De bewoners zullen versteld staan van het gevoel van ruimte die de appartementen stuk voor stuk bieden. Bij het naar binnen treden van elk appartement overvalt dit gevoel u door de 2 kijkassen met natuurlijk licht. De grote, verdiepingshoge ramen brengen de groene omgeving en het zicht op de Leie binnen. Er werd een evenwicht gecreëerd tussen het maximaal aantal bruikbare wanden en het maximaal aantal ramen met de mooiste uitzichten en de beste lichtinval. Ondertussen laat de ruimte nog alle vrijheid aan de bewoners om zelf een ideale indeling te kiezen.”

Ook voor het interieur kozen SheCi.be Architecten en Obumex voor materialen van de hoogste kwaliteit.
Interieurarchitect Sebastiaan Van Damme: “Ons uitgangspunt bij het maken van een interieur is het toepassen van kwalitatieve en echte materialen zoals hout en natuursteen. We bedachten hier zelfs een term voor: de ‘imperfecte perfectie’. De natuurlijkheid en de echtheid van de materialen zijn hierbij van belang. Geen gladde kunstmatige materialen, geen overbehandelde houtsoorten. We kiezen bewust voor materialen die al een bepaald leven achter de rug hebben en we respecteren de oorsprong en de authenticiteit van deze materialen. En dit zonder de perfecte afwerking uit het oog te verliezen.”

Samen met Obumex ontwierp SheCi.be Architecten elke keuken, badkamer en vestiaire. Uniek hierbij is het feit dat alles nog volledig gepersonaliseerd kan worden in een totaalproject. Heeft u een voorkeur voor een bepaald ontwerp maar wenst u andere materialen te gebruiken? De keuze is aan u.
Obumex over deze bijzondere realisatie in samenwerking met SheCi.be Architecten:
“Een thuis creëren voor uw ziel en dromen is onze passie. De elegantie van Blanc de Lys vormt een perfecte harmonie met het maatwerk van Obumex. Het gebruik van authentieke materialen en de productie die volledig in ons moederbedrijf te Staden plaatsvindt, zorgt voor kwaliteitsgarantie en efficiëntie.”

Naast een keuken en badkamer op maat, is ook de rest van het interieur tot in de puntjes uitgedacht. Een slim domoticasysteem, een apart toilet voor bezoekers, een berging gekoppeld aan de keuken, een weldoordachte nachthal met inbouwkasten,…
Alles in functie van uw maximaal comfort!

Een interieurarchitect voor u alleen

Als koper hebt u het voor het kiezen! Welke grootte zoekt u? Hoe wilt u de ruimtes indelen? Wat zijn uw ideeën over de afwerking? Om u daarmee te helpen wordt aan elke koper van een appartement in Blanc de Lys interieuradvies en ontwerp aangeboden. De professionele interieurarchitecten van SheCi.be begeleiden u van plan tot uitvoering en staan voor u paraat om uw toekomstige thuis zo vorm te geven dat het dichtbij uw dromen komt.

In de kijkwoning van SheCi.be Architecten kunnen diverse materialen met de nodige detailleringen gekozen worden binnen elk budget. De volumes zijn zo uitgewerkt dat verschillende appartementen op diverse schaalniveaus aan bod komen. Het plezier dat u kunt puren uit het op zoek gaan naar een concept en een architectuur die bij u past is waar het bij SheCi.be Architecten om draait.